Reacties Stagecarrousel


Ik vond het bezoek aan de thuiszorg wel aardig.
Dat kwam doordat we ook praktijk deden. En wat eten en drinken kregen.
Ze legden ook de werking uit van dingen die patiënten gebruiken.
Daarnaast deden we een spel, maar het beroep zelf lijkt me niet echt wat. want ik houd er niet van om mensen te verzorgen.
Bij de gemeente Dordrecht kreeg je alleen maar hartstikke veel theorie, wat je allemaal maar moest aanhoren. Het was niet echt boeiend.
Maar toch lijkt het beroep we wel wat en ik weet ook wat ze zo'n beetje doen bij de gemeente Dordrecht afdeling toezicht.

Maas T. 3A

 

De opening op de maandag vond ik erg slecht. We kregen drie presentaties op de late middag van drie kwartier per presentatie. Je moest alleen maar luisteren en de opening was ook alleen maar zitten en luisteren. Op woensdag ben ik naar het ziekenhuis geweest, daar
gingen we best leuke dingen doen. We kwamen op plekken waar je anders nooit komt, zoals bijvoorbeeld het laboratorium. Op donderdag ben ik naar de Schutse geweest. Hier mocht je mee helpen met een spel met de oudjes. het was best gezellig die dag.

Saskia V. 3A

 

De Schutse in Gorkum.
Wij (Arianne, Rianne, Sjaniene, Saskia) en mevrouw Groen zijn naar de Schutse geweest. De Schutse in Gorkum is een verzorgingstehuis met 55 woningen. Toen we er kwamen hebben we eerst een rondleiding gehad door het gebouw. We hebben de woningen en afdelingen bekeken. Daarna werden we ingedeeld in groepen op een afdeling.
Wij werden naar een afdeling gebracht waar oude mensen koffie kwamen drinken en creatief zijn. We hebben met de ouden mensen een geheugen training gedaan. Dat was erg grappig want de ouden mensen wisten meer dan ons. We hebben dus nog veel te doen! Deze mensen waarmee wij die ochtend meegelopen hebben, hadden allemaal een psychiatrische achtergrond. Eén van die leidsters was erg creatief en deed met die mensen breien, kaarten maken of andere leuke dingen.
Sjaniene & Rianne, Klas 3A

 

Ik ben bij 3 stage plekken geweest, gemeente Gorinchem, gemeente Dordrecht en verzorgingshuis Steijndeld.Bij de 2 gemeentes was het saai omdat er te veel werd gepraat maar, aan de andere kant steek je er wel wat van op hoe het bij die bedrijven was.
Bij verzorgingshuis Steijndeld ging ik appelflappen bakken dat was wel leuk. Maar in de verzorging werken lijkt me niks.Het is me wel goed bevallen alleen moeten de gemeentes iets meer praktijk doen. Gemeente Gorinchem was ook wel leuk omdat we een wandeling gingen maken in de stad.
Richard K. klas 3A

Linde en Judith klas 3A
Wij zijn naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem geweest. We hebben een rondleiding gehad door het laboratorium en verder door het ziekenhuis. We zijn nog bij de beveiliging geweest dat was erg grappig om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Het was erg interessant en leuk om te zien, want je komt er niet elke dag. We hebben nog even pauze gehad om wat te drinken, en zijn daarna naar de handhygiënist geweest.
Het was een leuke en interessante dag geweest!!! Zeker geslaagd.
We zijn ook nog naar de VVV in Dordrecht geweest. We zijn daar ontvangen door een meneer. Hij heeft ons verwelkomt en heeft een video laten zien over Dordt. Toen hebben we een rondleiding in het bedrijf gehad, dat was niet zo leuk. Daarna hebben we nog drinken gehad en zijn we naar huis gegaan. Het was niet zo leuk en had wel beter gekund!
Linde klas 3a

Ik ben ook nog naar Wielborgh in Dordrecht geweest, we werden ontvangen door een heel aardige man. We kregen eerst wat te drinken, en hebben daarna nog een heel verhaal te horen gekregen over Wielborgh en andere locaties.
Het verhaal werd heel langdradig, we hebben daarna nog een kleine rondleiding gehad in de keuken het restaurant, daarna kregen we weer wat te drinken. We hebben daarna nog een rondleiding gehad door kantoren enz. Dat werd ook heel langdradig, de man ging vertellen over technische dingen, terwijl het eigenlijk voor mensen werd gedaan die iets in de zorg wilden gaan doen. Dat was wel een stuk minder. Maar voor de rest was het wel leuk.
groeten Linde en Judith klas 3A

 

Ervaringen van stage carrousel.
Blokker: het was daar wel leuk. Gezellig onderling en verkochte leuke dingen en een leuke rondleiding. Bij de VVV-Dordrecht: was nogal saai, veel praten en niet goed te verstaan.
Diergaarde Blijdorp: was erg leuk. We mochten wat dingen doen bij de giraffen. Maar bij de rondleiding was het heel veel praten waardoor het soms een beetje saai werd.
Samengevat: Ik vond het leuk om het meegemaakt te hebben. Alleen werd er soms teveel gepraat waardoor het een beetje saai werd. Maar het was wel leuk.
Lois, klas 3A

 

Het was echt helemaal niet leuk, geen één positief puntje …. Ik vond er echt helemaal niets aan. Ik heb niets geleerd. Een kort verslag want er valt niets over te zeggen. Neline, klas 3C
We kwamen bij SC Arkelwerkstad binnen en het was erg ongeregeld. We kregen te horen wat we die middag moesten gaan doen. De kindjes kwamen rond half twee binnen en toen mochten ze allerlei dingen doen. De mensen daar waren erg aardig en ze betrokken je er heel erg bij. Ik heb het erg naar mijn zin gehad met al die lieve kleine kindjes.

Laura Z., klas 3C

Ik vond het Beatrix ziekenhuis erg leuk. We begonnen die middag door groepjes te maken. We moesten zelf alle afdelingen en kamers in het ziekenhuis opzoeken. In de eerste kamer werd het één en ander verteld over wat een verpleegkundige doet. Daarna zijn we naar het laboratorium gegaan. Daar hebben we veel verschillende machines gezien. Ook zijn we naar de ziekenhuis hygiënist geweest. Daar gingen we onze handen leren wassen.
Ik vond de informatie die ze gaven leuk/leerzaam en niet langdradig.

Mirjam, klas 3C

Dinsdagmiddag gingen we verzorgingshuis Steijndeld. Daar gingen we appelflappen maken en helpen met bloemschikken. Het was super leuk om dit samen met klasgenoten te doen. Later mochten we ze ook zelf aan de bejaarden uitdelen. Het was wel leuk, maar ik zie me dit later nog niet zelf doen. Op woensdagmiddag gingen we naar het Beatrix ziekenhuis en daar kregen we uitleg over hygiëne, bezochten we het laboratorium en legden ze uit hoe je de hartslag en bloeddruk moest meten. Ook kregen we een rondleiding door het ziekenhuis. Dit vond ik nog veel leuker dan het bezoek aan het bejaardentehuis.
Janine, klas 3D

Ik vond de stagecarrousel een leuke ervaring. Ik vond het het leukste als je zelf wat mocht doen. Door de stagecarrousel krijg je een bepaald beeld van bepaalde beroepen en weet je ook of het iets voor je is om het later te gaan doen.
Patricia, klas 3D

Ik ben eerst bij CSwerk Arkelstad geweest. Daar vond ik het heel leuk, omdat ik zelf een middagje mocht meehelpen in de kinderopvang. Het tweede bezoek was bij Mostert Bloem. Dat was ook heel leuk!!! Toen mocht ik meehelpen met het maken van bloemstukjes en het binden van een bos bloemen. Die bos kreeg ik ook nog eens mee naar huis!
Richelle, klas 3D